Film om Steve Jobs har premiär i januari

Den första filmen om Steve Jobs har fått namnet jOBS och baseras inte på någon enskild bok utan tar istället avstamp i Apple-grundarens barndom. Aston Kutcher spelar huvudrollen och filmen har premiär i januari.

När en känd person dör är det inte ovanligt att det görs både en och två filmer om personens liv och leverne. Steve Jobs tycks inte vara något undantag där två filmer snart har premiär. Den ena filmen har som vi på 99mac tidigare berättat mannen bakom manus till filmer som The Social Network, Aaron Sorkin, som författare till filmens manus, som i sin tur baseras på Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs.

Filmen har ännu inte fått något namn, men det har däremot den andra filmen fått som har Aston Kutcher i huvudrollen som Steve Jobs. jOBS heter filmen och tar avstamp i Apple-grundarens barndom, där delar av filmen bland annat spelats in i Steve Jobs barndomshem i Los Altos. Produktionen av jOBS satte enligt ett pressmeddelande från filmbolaget igång redan när Jobs avgick från Apple i Augusti 2011. jOBS har också en egen hemsida som ännu inte har något innehåll att tala om, men vad som är känt är att filmen har premiär på Sundance Filmfestival i januari 2013.