Apple rekryterar personal till ny butik?

UPPDATERAD. Med ett antal annonser har Apple nu för första gången börjat rekrytera butikspersonal till svenska Apple Store-butiker. Men i vilken stad jobben faktiskt finns är ännu hemligt.

Sugen på att jobba i en Apple Store? Med tanke på att personalen i både Täby-butiken och den kommande butiken i Malmö redan är tillsatt så kan man verkligen ställa sig frågan var Apple tänker placera de tretton personer de nu söker till en rad olika tjänster inom området de kallar retail, alltså Apple Store-butikerna.

En av tjänsterna är nämligen som butikschef och en annan ledig tjänst är som trainee för att senare bli butikschef.

Bild från Apples lista över lediga platser inom retail.

Många av de lediga jobben har publicerats de senaste två till tre dygnen, och ska man spekulera finns det två olika möjliga förklaringar till alla dessa lediga jobb.

Den ena är att butiken i Emporia inte kommer att öppna på ett bra tag då Apple inte rekryterat färdigt all personal ännu, och den andra förklaringen är att Apple planerar en tredje butik i Sverige. Vi lutar åt den senare förklaringen och kanske är det Göteborg som står på tur härnäst?

Uppdatering, 9/12 2012 10:45:

Under natten tycks Apple ha uppdaterat jobbsajten ytterligare. Nu listas både Malmö och Kista som orter för flera av de lediga jobben inom retail.