Iphone toppar lista över årets prylar

Tidningen Time har utsett 2012 års bästa prylar. Överst hittar vi Iphone 5, men det är inte den enda prylen från Apple på listan. Macbook Pro 15 tum med Retina-skärm finns med på en sjätte plats.

Så här års gör tidningen Time listor över det mesta som hänt under året. De har bland annat gjort en topp tio-lista över prylar.

På sjätte plats finns Macbook Pro 15 tum med Retina-skärm. Time skriver att det inte är något mysterium hur Apple designar sina produkter. De gillar att göra dem väldigt tunna, väldigt lätta och fullmatade med pixlar. Den här datorn erbjuder bilder som är så nära bläck på papper som du någonsin sett på en dator.

Överst på listan finns Iphone 5. Om telefonen skriver Time att det är en av de mest konstfullt polerade prylar någon byggt någonsin med en högre skärm än de tidigare modellerna i ett tunnare och lättare skal. Kameran nämner de också som en annan höjdpunkt med Iphone 5.

Det finns gott om andra bra smarta mobiler där ute, inklusive Iphones imponerande ärkerival, Samsung Galaxy S III. Men när det kommer till att blanda hårdvara, mjukvara och tjänster så tätt att sömmarna bleknar bort har Apple fortfarande ingen jämlike.

Så här ser listan ut i sin helhet. Den hittar ni också hos Time.

  1. Iphone 5

  2. Nintendo Wii U

  3. Sony Cyber-shot RX100

  4. Raspberry Pi modell B

  5. Lytro

  6. Macbook Pro 15" med Retina

  7. Microsoft Surface med Windows RT

  8. Samsung Galaxy Note II

  9. Nest

  10. Simple.TV