Över 40 miljarder nerladdningar från App Store

Otroliga mängder appar laddas ner från App Store varje dag. Apple har summerat så här långt i ett pressmeddelande och siffran landar på lite lätt otroliga 40 miljarder nerladdade appar, med nästan 20 miljarder under 2012.

App Store har 500 miljoner aktiva konton och december var en rekordmånad med hela 2 miljarder nerladdningar. Utvecklare för Apples IOS har släppt 775 000 appar för Iphone, Ipad och Ipod Touch. De har fått över sju miljarder dollar i betalt.

– Det har varit ett otroligt år för IOS utvecklingscommunity. Utvecklarna har tjänat över sju miljoner dollar och vi fortsätter att investera för att kunna erbjuda dem det bästa ekosystemet så att de kan fortsätta att göra de mest innovativa apparna i världen, säger Eddy Cue, chef över internet mjukvara och tjänster på Apple i ett pressmeddelande.

Under 2012 kunde Imangi Studios fira ordentligt då deras app Temple Run laddades ner över 75 miljoner gånger. Backflip Studios och Supercell, två nya spelutvecklare tjänade in över 100 miljoner dollar gemensamt för gratisapparna Dragonvale och Clash of Clans. Det här är bara några av alla exempel Apple radar upp i pressmedelandet du hittar här.

– Våra framgångar med Temple Run på IOS har varit helt otroliga. Vi ville göra ett spel som var kul och enkelt att spela, men när det släpptes i App Store tog det verkligen fart, säger Keith Shepherd, en av grundarna av Imangi Studios.

För den som undrar så är 40 miljarder bara första gångsnedladdningar. Uppdateringar och användare som laddat ner något flera gånger är inte inräknade.