Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple stärker närvaro i Kina med datacenter och utvecklingslabb

Tim Cooks resa till Kina förra veckan handlade om fler saker än att diskutera kinesisk informationsteknik. Företaget planerar enligt uppgifter ett gigantiskt datacenter i Hongkong och ett utvecklingslabb i Peking.

Att Apple ser Kina som sin största marknad i framtiden tycks göra att de också behöver stärka sin närvaro i regionen. Apple planerar bland annat att etablera ett utvecklingslabb i Peking. Tim Cook hade under sin resa till Kina ett möte med Pekings borgmästare Wang Anshun där Cook berättade att Apple vill etablera ett utvecklingslabb i staden.

Apple planerar också att placera ett antal servrar i Kina för att öka prestandan till App Store och Itunes. Den stora nyheten är dock att Apple enligt uppgift till 9to5Mac under första kvartalet i år påbörjar etableringen av ett gigantiskt datacenter i Hongkong, vilket tyder på att Apple också satsar stenhårt på att etablera Icloud lokalt i Kina. Enligt 9to5Mac ska Apples datacenter i Hongkong stå klart till år 2015.

Även Google har sedan tidigare valt Hongkong som bas för sina datacenter, mycket beroende på tillgång till stabil elförsörjning, välutbildad personal (där många pratar engelska) och sin placering mitt i Asien.

Hur Apple planerar att arbeta med den kinesiska diktaturens censurregler och krav på insyn och kontroll återstår givetvis att se, men gissningsvis kommer Apple att tvingas ge myndigheterna insyn i vad användarna laddar upp till Apples datacenter i Hongkong.

(Bild: Flickr)

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.