Microsoft föreslår blockering av IOS 6.1-enheter

Användare som använder Exchange rapporterar om problem att ansluta med IOS 6.1-enheter. Microsoft föreslår att enheterna i värsta fall blockeras och arbetar samtidigt med Apple på en lösning.

Tidigare i veckan rapporterade 99mac att den engelska mobiloperatören Vodafone rekommenderat användare av Iphone 4S att inte uppdatera till #IOS 6.1 på grund av problem med prestandan i 3G-nätverk. Apple svarade med att snabbt släppa IOS 6.1.1 för Iphone 4S-enheter som ska ha löst de problemen. Nu har ytterligare ett problem med 6.1 dykt upp. Användare som får e-post via Microsoft #Exchange Server 2010, vanligt förekommande ute hos företag, har problem att ansluta till servern.

Problemet grundar sig i en #bugg i IOS 6.1 där synkronisering av användarens information mellan enheten och e-postservern leder till att den senare överbelastas. Microsoft och Apple arbetar gemensamt med att lösa problemet, men tills dess råder Microsoft sina kunder att inte hantera kalenderhändelser via anslutna IOS-enheter.

Enheter som får felmeddelanden skall startas om och i värsta fall rekommenderar Microsoft att Exchange Server-administratörer blockerar IOS 6.1-enheter från att kommunicera med servern till problemet är löst.