Apple tar patent på flexibelt armband

En patentansökan från Apple gällande ett flexibelt armband med inbyggd skärm har fått ryktena om en kommande armbandsklocka, populärt kallad Iwatch, att ta ny fart.

Den senaste tiden har det gått många rykten om att Apple kommer lansera en armbandsklocka av något slag. I folkmun har denna produkt fått namnet Iwatch. Huruvida det faktiskt blir verklighet återstår som alltid att se, men klart är att Apple ansökt om #patent på ett flexibelt armband med inbyggd skärm.

Bild: Patently Apple

Skisserna från Apple som lämnats in till det amerikanska patentverket visar tydligt hur designen innehåller en flexibel skärmyta och en minimal del där elektroniken för enheten ryms. Armbandet som helhet kan enklast liknas vid reflexband som kan rätas ut och sedan när de kommer i kontakt med exempelvis en armled ändrar karaktär och klämmer ihop sig runt handleden.

Skisserna från Apple visar vidare att den den elektroniska enheten innehåller flera metoder för att ladda upp enhetens batteri genom att enheten ständigt är i rörelse. Det finns också en laddningskontakt, misstänkt lik en Lightning-anslutning, och en inbyggd antenn, skriver bloggen Patently Apple.

Värt att notera är att ansökan för patentet som hör till dessa skisser skickades in redan under tredje kvartalet 2011.