Spotify uppdateras för IOS

En ny uppdatering från Spotify har landat i App Store. Appen har fått ett nytt gränssnitt och några buggfixar.

Det finns en uppdatering till #Spotify i App Store idag. Bland nyheterna finns ett helt nytt gränssnitt med en ny sidomeny för navigering. Den hittas genom att svepa med fingret från vänster till höger eller genom att klicka på en ikon.

Spotify hälsar till dem som läser ändringsloggar.

Det finns numera en "Spelas nu"-rad. I botten av appen ser användarna vad som spelas just nu. För att byta spår kan man svepa längs raden. Genom att klicka på raden får man upp mer information om spåret. Genom att klicka på bilden av albumet kan man använda Airplay och sätta på och av funktionerna för att blanda och upprepa spår.

Det finns en ny meny för musikspår också. Genom att klicka på ikonen med tre punkter kommer användaren till en omdesignad meny.

Till vänster: den nya menyn man hittar genom att svepa med fingret eller trycka på ikonen med de tre horisontella strecken. Till höger: Den nya menyn för musikspår.

Bland buggfixarna nämns att notisen om att spåret bara är tillgängligt online som ibland dök upp när man startar appen eller varit nedkopplad ett tag försvunnit. Låsskärmen visar numera alltid rätt spår och funktionen för att blanda spår stänger av sig efter att man använt den på ett album eller en spellista.