Rovio lanserar tecknad Angry Birds-serie

Rovio är en av de mest framgångsrika utvecklarna för IOS med sin serie appar med arga fåglar och grisar. Nu lanserar de en tecknad serie "Angry Birds Toons".

Att det går bra för Rovio, utvecklarna bakom framgångsrika titlar som Angry Birds och Bad Piggies, är en underdrift. På sin blogg rapporterar företaget att de hade fler än 1 miljard nedladdningar under 2012, 30 miljoner av dessa under julveckan. I december hade de en kvarts miljard månatliga aktiva användare. Men ingen rast eller vila för finnarna. Nu lanserar de en tecknad serie.

#Angry Birds Toons kommer bara att finnas på Rovios webbplats och det första avsnittet släpps den 16 mars. Serien utspelar sig på Piggy Island enligt beskrivningen på Rovios blogg.

"Angry Birds Toons är en helt ny tecknad serie som slänger upp dörrarna till Piggy Island vidöppna. För första gången någonsin kan du kommer nära dina favoritkaraktärer. Var med oss varje vecka med start helgen den 16 mars för nya avsnitt med de senaste äventyren med fåglar och grisar."

Rovio arbetar också med en långfilm som ska ha premiär 2016.