Tweetdeck slutar med appar

Tweetdeck lägger ned sina Twitterklienter för mobiler. Företaget väljer att satsa på en webbversion av sin programvara och tar samtidigt bort integrationen med Facebook.

Twitter, som numera äger #Tweetdeck, meddelar i en bloggpost att de tar bort sina applikationer för #IOS och Android i början på maj. Kort därefter kommer applikationerna att sluta fungera. Företaget hänvisar istället sina användare till sin webbaserade version som de säger sig ha lagt ned ett stort arbete på att utveckla vidare. Utöver webbversionen har Twitter också utvecklat ett insticksprogram för webbläsaren #Chrome.

#Tweetdeck är en populär applikation för de som arbetar mycket med sociala medier. Via Tweetdeck kan man följa ett stort antal flöden på #Twitter, få notifieringar om vissa nyckelord taggats i ett twittermeddelande och så vidare.

Anledningen till att de mobila applikationerna läggs ned är flera. Dels har Twitter noterat att allt fler användare nyttjar Twitters egna applikation i sina mobiltelefoner framför Tweetdeck, och dels har Twitters nya regler för tredjepartsklienter gjort att klienter som bygger på de äldre reglerna inte längre kommer att fungera.

Tweetdeck för #OS X och Windows berörs inte av denna förändring.