Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Blake Patterson / Flickr

Ny version av Firefox till IOS dröjer

Företaget bakom webbläsaren Firefox vill gärna skapa en version av applikationen till IOS. Men inte förrän Apple låter dem använda sin egna renderingsmotor.

Antalet alternativa webbläsare till Safari i IOS fortsätter vara få. Mozilla tog bort Firefox för IOS från #App Store i december förra året. De arbetar i dagsläget inte med en ny version av applikationen för IOS, och har heller inga planer på det.

Under en paneldebatt på SXSW-konferensen meddelade Jay Sullivan, vice-vd på företaget Mozilla, att det inte blir en ny version av #Firefox för #IOS så länge Apple blockerar användning av andra renderingsmotorer än #Webkit.

En renderingsmotor är programvaran som tar koden som webbsidor är skriven i och presenterar den som ett färdigt innehåll på en skärm i exempelvis en dator eller surfplatta.

Mozilla menar att deras renderingsmotor gör det möjligt för företaget att bygga en bättre webbläsare än om de tvingats basera den på Webkit och så länge de inte får göra det avstår de hellre, skriver Cnet.

Nyligen kritiserade Mozilla konkurrenten Microsoft för att inte göra det enkelt för användare att installera och använda andra webbläsare än #Internet Explorer i företagets operativsystem för surfplattor baserade på arm-processorn, #Windows RT.

Samtidigt erbjuder Mozilla i dagsläget inga alternativa webbläsare utöver Firefox i sitt egna operativsystem Firefox OS.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.