Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Webbläsare

Google lämnar Webkit och skapar egen version för Chrome

Google meddelar att de skapar en ny förgrening av renderingsmotorn Webkit som de kommer att använda för framtida versioner av webbläsaren Chrome.

Webkit

Renderingsmotorn #Webkit byggdes ursprungligen av Apple för webbläsaren #Safari. Motorn baserades på KHTML och kom till 2001. Fyra år senare släpptes Webkit som öppen källkod och Google började använda motorn för sin webbläsare Chrome. Nu meddelar Google att de skapar en förgrening av Webkit som får namnet #Blink som kommer att användas i framtida versioner av #Chrome. I en bloggpost skriver sökjätten:

"Det här var inget lätt beslut. Vi vet att introduktionen av en ny renderingsmotor kan få betydande konsekvenser för webben. Likväl tror vi att flera renderingsmotorer – precis som att ha flera webbläsare – kommer att främja innovation och över tid förbättra hälsan av hela det öppna webbekosystemet."

Blink kommer till en början att vara mycket lik Webkit, Google skriver att de vill förenkla källkoden och skära bort delar för att få en hälsosammare bas med bättre stabilitet och färre buggar. Det är deras Chromium-projekt som kommer att arbeta med Blink. Projektet innehåller den öppna källkoden för Chromium och Chromium OS som ligger bakom webbläsaren Chrome respektive operativsystemet Chrome OS.

#Opera gick nyligen ut och meddelade att de kommer att byta till Webkit, men efter Googles besked säger Opera att de kommer välja Blink istället, rapporterar The Next Web.

Blink kommer också att vara öppen källkod och förändringarna kan komma att inkluderas i Webkit.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.