Eniro skickar telefonnummer från Ipad till Iphone

Eniro har uppdaterat sin IOS-app. Nu kan användare skicka nummer de hittar i en Ipad till sin Iphone eller Android-telefon och ringa direkt.

Söktjänsten Eniro har uppdaterat sin app för IOS. Tanken är att användare som hittat ett telefonnummer i sin Ipad lätt ska kunna få över det till sin mobiltelefon. Det fungerar med både Android-telefoner och Iphone.

"Ipad är perfekt när man exempelvis vill upptäcka en ny restaurang i ett område. Nu gör vi det enklare att ringa utan att behöva knappa in numret igen," säger Sara Kullgren, direktör för produkt- och tjänsteutveckling på Eniro i ett pressmeddelande.

Eniro-appen måste finnas i både surfplattan och mobilen för att det hela ska fungera. Användarna får koppla ihop apparna med hjälp av en kod som genereras i telefonens app. Det går att koppla flera telefoner till samma Ipad. Eniro ger som exempel att en person i en familj kan leta upp ett nummer och skicka det till en annan familjemedlem som är ute och kör bil och inte kan leta fram nummer själv.