Twitter tipsar om musik med nya tjänsten #Music

Twitter har lanserat #Music för Iphone- och webbanvändare, en ny tjänst för att upptäcka och strömma musik. Det är ännu oklart när tjänsten släpps för svenska användare.

Amerikanska företaget Twitter expanderar sin verksamhet från korta 140 teckens-meddelanden. Nyligen lanserade företaget appen Vine där användare kan publicera korta videoklipp och nu kommer nästa tjänst, #Music som tipsar om och strömmar musik.

Tjänsten ger rekommendationer baserat på vad som är populärt på Twitter för närvarande samt musiker som användarna följer. Musiken kan sedan strömmas från Itunes, Spotify eller Rdio. Det går också att se vad användarens vänner lyssnar på i realtid.

Svenska utvecklarna Soundcloud har varit med och utvecklat delar av tekniken bakom den nya tjänsten. Appen har funnits för IOS sedan i torsdags och går också att använda via music.twitter.com.

Användare av Spotify och Rdio kommer att kunna lyssna på hela musikspår, medan Itunes-användare får nöja sig med den korta snutten man kan förhandslyssna på. All musik spelas upp direkt i appen utan att användarna behöver byta till respektive tjänst.

Sverige får vänta med att testa tjänsten då den lanseras i USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland först. Twitter har sagt att #Twitter Music kommer rullas ut i resten av världen "över tid".