Instapaper byter ägare

Den populära lästjänsten Instapaper har bytt ägare. Skaparen Marco Arment skriver i en bloggpost att han inte längre har resurser att utveckla tjänsten på egen hand.

Marco Arment skapade Instapaper för fem år sedan. Tjänsten låter användare spara texter från webbsidor för senare läsning. Förutom en webbtjänst finns klienter för Instapaper också för Ipad, Iphone, Android och Kindle.

På senare tid har Arment haft problem att hinna med att utveckla och underhålla tjänsten. I en bloggpost skriver Arment att han vaknade mitt i natten och insåg att Instapaper behövde större muskler för att kunna utvecklas vidare.

"Jag är glad att kunna meddela att att jag sålt majoriteten av Instapaper till Betaworks. Avtalet är utformat för att se till att Instapaper ska fungera och utvecklas i framtiden. I fortsättningen kommer jag att fungera som rådgivare medan Betaworks kommer bygga ut Instapaper med nya funktioner och fler anställda."

Marco Arment betonar att han är övertygad om att Instapaper har en trygg framtid hos dess nya ägare och att han nu har tid och resurser att lägga på nya projekt.