Japanskt företag arbetar på ett doftande Iphone-tillbehör

Det japanska företaget Chatperf har tagit fram "smelliphone", ett tillbehör med dofter för olika tillfällen som passar till Iphone.

Mycket underliga prylar kommer från Japan, som exempelvis en robot för hångelsugna människor i långdistansförhållanden. Företaget Chatperf jobbar med något lite mindre udda, nämligen ett tillbehör för Iphone som kan utsöndra dofter, kallad för Scentee eller "smelliphone".

Tillbehöret är än så länge en prototyp som fungerar med Iphone, men Chatpref jobbar med en version för Android som kan vara klar i september, rapporterar Daily Mail. Tillbehöret har 30-pinnars kontakten och passar fram till och med Iphone 4S.

Tanken är att skapa atmosfäriska miljöer medan användaren spelar spel eller ser på film exempelvis. PR-chefen för bolaget, Aki Yamaji säger:

"Anta att du vill skicka ett meddelande till en kompis via sociala medier, kanske för att du vet att du vän är trött. Då kan du använda tillbehöret för att skicka med en avslappnande doft med ditt meddelande."

Notifikationer för inkommande mejl skulle kunna ha en särskild doft och om man spelar ett spel skulle man kunna känna exempelvis krutdoft när man avfyrar ett vapen.

Chatperf planerar att sälja olika dofter i små plastbehållare som passar i Scentee och kan bytas ut beroende på tillfälle.