Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Michael Nagle, New York Times

New York ställer ut solenergidrivna laddare i parker

Här är något för andra städer att ta efter. New York ställer ut solenergidrivna laddningsstationer runt om i staden där användare kan nödladda sina telefoner.

För alla de där gångerna då mobiltelefonen bara har någon procent kvar i batteriet och man desperat behöver lite laddning erbjuds nu New York-borna en lösning. Staden New York ställer tillsammans med den amerikanska telefonoperatören AT&T ut 25 solenergidrivna laddningsstationer, rapporterar The New York Times.

"Med start på tisdag kommer 25 solenergidrivna laddningsstationer ställas ut i parker, på stränder och andra utomhusplatser i de fem stadsdelarna som en del i ett pilotprojekt från operatören tillsammans med staden. Stationerna – nästan 4 meter höga stolpar med tre bladformade solpaneler i toppen – kan ta emot upp till sex enheter samtidigt oavsett operatör. Det finns dedikerade portar för Iphone, Android-telefoner, Blackberry-telefoner och standard USB-kablar."

Tekniken står företaget Goal Zero för, de gör flera olika bärbara laddningsenheter, både med solceller och batterier, skriver 9to5mac. Sajten noterar att även om man antagligen inte vill lämna sin mobil på laddning vid stolpen så fungerar det för de där nödtillfällena. Den riktiga fördelen med satsningen blir dock vid tillfällen som efter orkanen Sandy när elen var utslagen under en längre tid.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.