Teknisk ritning tyder på tunnare Ipad 5

En fransk prylsajt säger sig ha kommit över en detaljerad ritning över nästa Ipad. Om specifikationerna stämmer kan vi vänta oss ett formspråk nära besläktat med Iphone 5.

Franska pryl- och livsstilssajten Nowhereelse.fr har publicerat ett foto på en teknisk ritning föreställande kommande Ipad 5. Ritningen ser ut att vara en mall för en cnc-fräsmaskin och är komplett med noggranna måttangivelser. Sajten hävdar att källan är tillförlitlig och att ritningen kommer från en underleverantör till Apple.

Enligt specifikationerna får nästa Ipad måtten 232 x 178,5 mm mot dagens 241,3 x 185,8 mm för Ipad 4, det vill säga en minskning på såväl längden som bredden – något som dock inte ska påverka skärmstorleken. Dessutom påstås den bli tunnare: från dagens 9,4 mm till 7,9 mm.

Även om ritningen ser autentisk ut (och det verkar logiskt att nästa Ipad får en skarpare rundning av baksidan) vore det som bekant inte första gången om den senare visar sig vara fejk. Så sent som 2011 investerade skaltillverkaren Hard Candy 50 000 dollar i gjutformar efter att ha sett "läckta" 3D-ritningar på en droppformad Iphone.

Läs mer här (på franska).