Adobe skyller Photoshop-problem på Apple

En del ägare till nya Macbook Air upplever flimrande eller distorterad skärmbild i Photoshop. Adobe menar att de inte kan göra något – och skyller hela problemet på Apple.

Sedan nya Macbook Air presenterades har en del problem rapporterats. Ett av dem som diskuteras mest just nu är ett irriterande skärmflimmerproblem som verkar uppstå i såväl Photoshop CS6 som Photoshop CC. Ett antal användare uppger att skärmbilden plötsligt börjar flimra eller darra, ibland uppstår även stora svarta fält – och i värsta fall blir hela skärmen svart. Problemet verkar oftast uppstå i samband med att något verktyg valts, framförallt klonstämpeln, radergummit eller en större pensel, och muspekaren sedan placeras över bilden som ska redigeras.

Problemet dryftas på såväl Apples som Adobes supportforum, utan att någon kunnat hitta en stabil lösning. Adobe är inne på att problemet helt beror på ett produktionsfel i Apples hårdvara eller drivrutiner, och föreslår att Apple kollar närmare på grafikprocessorn och skärmkretsarna samt deras respektive drivrutiner. Adobe meddelar också att de inte lyckats få problemen att uppstå på sina datorer, varför de misstänker att det kan röra sig om hårdvarufel på någon enstaka sändning med komponenter, eller en olycklig kombination av grafikkort och tillhörande kod som bara drabbar vissa datorer under vissa omständigheter.

– Adobe är inte Apple, och Adobe kan inte lösa alla Apples problem, skriver Adobes Chris Cox i ett foruminlägg. Adobe förlitar sig på att Apples program fungerar korrekt, på samma sätt som din bil behöver anständiga vägar att köra på. Och du ringer inte Honda för att fixa hål i vägbanan.

Adobe har nu kontaktat Apple angående problemet.