Dropbox släpper in tredjepartsutvecklare med nya verktyg

Dropbox körde igång sin utvecklarkonferens i USA med stora planer och nya verktyg åt tredjepartsutvecklarna. Dessutom annonserade företaget att de nu har 175 miljoner användare.

Molntjänsten Dropbox håller nu i sin första utvecklarkonferens i San Francisco, USA. Företaget berättade att tjänsten nu har 175 miljoner användare. Dropbox berättade också om nya verktyg för att göra det lättare för tredjepartsutvecklare att integrera Dropbox i sina appar och tjänster, skriver 9to5mac.

Dropbox lanserar ett nytt API kallat för Datastore som tillåter tredjepartsutvecklare att förvara och synkronisera data från sina appar mellan fler enheter och plattformar. Det här har flera utvecklare försökt sig på redan, som exempelvis 1Password, men Dropbox vill förenkla det hela.

"Datastore gränssnittet erbjuder utvecklare ett nytt sätt att synkronisera data utöver filer mellan flera enheter och plattformar. Datastore tillåter utvecklare att spara sin apps strukturerade data (exempelvis kontakter, att-göra-punkter och spelstatus) på Dropbox och hanterar alla magi som krävs för att synkronisera data snabbt och pålitligt. Användare av en app som använder Datastore kan vara säkra på att deras data kommer att vara uppdaterad mellan alla deras enheter vare sig online eller offline."

Ett annat nytt API heter Drop-ins och låter utvecklare enkelt integrera funktionen att öppna och spara till Dropbox i sina appar.

"Drop-ins är en plattformsoberoende gränssnittskomponent som kan integreras inom minuter. Väljaren erbjuder webb- och mobilappar direktåtkomst till filer i Dropbox, och spararen kan spara filer till Dropbox med bara ett klick."

Först ut att ta tillvara på de nya funktionerna är Dropbox egna mejlapp Mailbox för IOS som uppdaterats med möjligheten att lägga till bilagor från Dropbox.

Namn
Mailbox
Plattform
IOS
Utvecklare
Orchestra, Inc.
Version
1.4.0
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Iphone 3GS, Iphone 4, Iphone 4S, Iphone 5, Ipod Touch (tredje generationen), Ipod Touch (fjärde generationen), Ipod Touch (5:e generationen) och Ipad. Kräver IOS 6.0 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska