Kjell & Company utser Sveriges tekniknörd

Alexander Lagerström tog hem segern i Kjellkampen och vinner titeln Sveriges tekniknörd 2013. Över en miljon frågor besvarades av de 45 000 deltagarna under tävlingens gång.

Elektronikkedjan Kjell & Company har en frågesport på nätet som de kallar för Kjellkampen där vinnaren utses till Sveriges tekniknörd. Tävlingen är nu avgjord för 2013 och företaget meddelar att över en miljon frågor har besvarats av 45 000 deltagare. Mikael Dahnelius, vd, säger i ett uttalande:

"Det är fantastiskt kul att se ett så stort intresse. Antalet tävlande har överträffat våra förväntningar, samtidigt som vi är riktigt glada att se ett så stort engagemang hos deltagarna. Många har spelat vecka efter vecka för att vässa sina resultat. Och nivån har varit hög."

Finalen avgjordes på köpcentret Emporia i Malmö, där också Sveriges andra Apple Store öppnade i december förra året. Henrik Nordström, Alexander Lagerström, Joel Lundberg och Peter Mrazek tog sig till finalen som avgjordes live. Det blev Alexander Lagerström, 21 år, från Linköping som tog hem segern. Förutom titeln Sveriges tekniknörd 2013 fick han ett presentkort på 5 000 kronor och en resa för två till teknikmässan IFA i Berlin, Tyskland.