Jawbone presenterar en ny mindre Jambox

Jambox kommer nu i en ny slimmad variant som fått namnet Mini Jambox. Även om storleken blivit mindre är funktionerna samma, en Bluetooth-högtalare med uppladdningsbart batteri.

Jawbones Jambox blev en succé när den lanserades 2010. Förra året kom ett större syskon, Big Jambox och i år kompletterar företaget serien med nya #Mini Jambox. Som namnet antyder är den mindre än sina syskon, måtten är 154 x 24,5 x 58 millimeter och väger 255 gram.

De tidigare Jambox-enheterna lanserades med relativt höga prislappar och detsamma gäller Mini Jambox. #Jawbone har satt priset till 179,99 dollar, motsvarande 1 200 kronor, på sin webbplats vilket är samma som de tar för Jambox.

Mini Jambox är en Bluetooth-högtalare med mikrofon och uppladdningsbart batteri. Den ska klara att spela upp musik i upp till tio timmar. Det finns en kompletterande app för både IOS och Android som erbjuder inställningsmöjligheter och samlar användarens spellistor från Itunes, Rdio och Spotify.

Högtalaren börjar säljas senare i september och kommer i flera färger, lila, röd, mörkgrå, silver, blå, turkos, grön, orange och gul.