Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bilder av Iphone 5S-förpackning visar ny hemknapp

Hemknappen på kommande Iphone 5S kan få ny design om nyligen läckta bilder av förpackningen är korrekta. Den lilla fyrkanten verkar vara borttagen till förmån för en ring runt knappen.

Ryktena om att Apples nästa Iphone får en inbyggd fingeravtrycksläsare har gått sedan det rapporterades att Apple köpt företaget #Authentec i juli förra året. Nu har det läckt ut bilder som sägs visa den kommande förpackningen till modellen som enligt obekräftade uppgifter kommer att heta #Iphone 5S. Vid närmare inspektionen av de lågupplösta bilderna syns att hemknappen har ny design.

Den nuvarande fyrkanten ser ut att försvinna till förmån för en ring runt knappen. Det är kinesiska sajten Ctech som släppt bilderna, de har tidigare läckt bilder av förpackningar till #Iphone 5C.

Bloggen Patently Apple skriver om ett nyfunnet europeiskt patent som stöder ryktena om en fingeravtrycksläsare under hemknappen. En illustration i patentet visar hemknappen med en kapacitiv ring runt och flera elektroder under hemknappen som läser av fingeravtryck.

Patentet har också en del som handlar om NFC, en teknik som Apples marknadschef Phil Schiller utryckte sig skeptiskt om vid lanseringen av Iphone 5. Han sa att det inte är säkert att NFC är lösningen till något nuvarande problem, men patentet visar på att Apple trots allt ser användning för tekniken för att genomföra bland annat betalningar.

Apple beskriver också en ny dockningsstation för Iphone som använder NFC för att kommunicera. Stationen kan vara en egen lösning eller inbyggd i exmepelvis bilar, stereoapparater, tv eller annan utrustning.

Patentet skickades in i februari i år och publicerades offentligt under fredagen. Det finns en motsvarande amerikansk ansökan.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.