OS X 10.8.5 släppt

Apple har uppdaterat Mountain Lion till version 10.8.5 med bland annat buggfixar för Mail, skärmsläckare och filöverföringar samt släppt säkerhetsuppdateringar för OS X Lion och Snow Leopard.

Parallellt med arbetat att få klart Mavericks, nästa stora version av Macens operativsystem som ska släppas nu i höst, fortsätter Apple att putsa på den nuvarande system.

#Mountain Lion är den sista versionen av #OS X med ett kattdjursnamn och uppdateringen till 10.8.5 rekommenderas för alla användare och innehåller förbättringar för stabilitet, säkerhet och kompatibilitet, skriver Apple. De lyfter även från några punkter separat:

  • Löser ett problem som kan förhindra att Mail visar brev.

  • Förbättrar prestanda för filöverföringar med AFP via 802.11ac-wifi.

  • Löser ett problem som kan förhindra att skärmskläckaren startar automatiskt.

  • Förbättrar tillförlitligheten för Xsan.

Enligt Macnn fixar uppdateringen även buggen texthanteringen i OS X som bland annat ledde till att det räckte med att skicka vissa tecken via Imessage för att krascha programmet.

Vid sidan av denna uppdatering har Apple även släppt säkerhetsuppdateringar för #Lion och #Snow Leopard, de två tidigare versionerna av OS X samt släppt Safari 5.1.10 för Snow Leopard som också är en säkerhetsuppdatering.