Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Orée gör tangentbord och trackpad i trä

Tangentbord och möss ser ofta ut på ett sätt och blir en opersonlig pryl på skrivbordet. Orée söker bot på det här med sin serie av tillbehör helt i trä.

Från södra Frankrike kommer företaget Orée. Namnet står för Original, Rational, Elegant och Engaged. Det är också ett franskt substantiv som betyder "yttre kanten av en skog" eller "gränsen till något nytt".

De har sedan tidigare sålt ett bärbart tangentbord gjort av en hel bit valnöt eller lönn som fungerar via Bluetooth till de flesta enheter så som exempelvis Ipad eller en bärbar Mac. Det kostar hela 150 euro, motsvarande 1 300 kronor. Frakt tillkommer med 25 euro, motsvarande 218 kronor, för Europa. Tyvärr finns det inte med svensk layout, men det finns flera andra att välja på.

Nu tillkommer också en trackpad i sortimentet som de döpt till Orée Touch Slab. För tillfället är det förhandsbeställning som gäller, de första leveranserna förväntas gå iväg i slutet av oktober. Den finns i samma träslag, valnöt eller lönn och kostar samma som tangentbordet.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.