Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

USB-kondom skyddar telefonen vid laddning

Genom att blockera datapinnarna i telefonens USB-kontakt skyddar en ny produkt kallad för USB-kondom enhetens data från att stjälas vid laddning.

Med dagens smarta mobiler uppkom problemet med ständigt behöva leta efter någonstans att ladda. Batterierna räcker helt enkelt inte så länge, vilket är särskilt problematiskt på resande fot. Exempelvis staden New York har ställt ut laddningsstationer för att hjälpa besökare i stadens parker som har dålig laddning i sina telefoner.

Men att koppla in sin telefon i publika laddningsstationer eller för den delen kollegans jobbdator är inte oförenat med risker. Gränssnittet USB kan användas för att stjäla data medan batteriet laddas, något som på engelska kallas för "juice jacking". Några forskare bevisade tidigare i år att det går att föra in skadlig kod via kontakten i Iphone.

En lösning kan vara USB-kondomen från int3.cc. Det är en adapter, egentligen bara ett enkelt kretskort, som blockerar datapinnarna i USB-kontakten. Batteriet kan laddas, men dataöverföringar blir omöjliga eftersom pinnarna är fysiskt separerade. Några säkerhetshål kan därmed inte utnyttjas för att stjäla data eller stoppa in skadlig kod.

Det är för tillfället slut i lagret på USB-kondomer, men nya väntas in under veckan och då till flera typer av USB-kontakter.

Int3.cc skriver att de blev helt tagna på sängen av responsen på deras produkt.

"Vi visste att USB-kondomer fyller ett hål, men förväntade oss inte så här mycket respons (omkring 5 miljoner unika sidvisningar på 24 timmar)."

USB-kondomens krets är så enkel som en krets kan bli... men jag antar att det verkligen ligger något i "enkelhet" och marknadsföring... Coca-Cola (till exempel) i all deras storslagenhet och framgång, säljer i slutändan bara smaksatt sockervatten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.