Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fingeravtrycksläsaren i Iphone 5S knäckt

Hackergruppen Chaos Computer Club berättar att de knäckt Apples fingeravtrycksläsare Touch ID som finns i Iphone 5S genom att skapa ett falskt fingeravtryck.

Med gammal teknik som känns igen från spionfilmer har hackergruppen Chaos Computer Club lyckats ta sig förbi Apples fingeravtrycksläsare Touch ID. Genom att fotografera ett fingeravtryck från glas och sedan göra en modell med lim har de skapat att falskt fingeravtryck som lurar sensorn i den nya Iphone 5S. På liknande sätt har nästan alla andra fingeravtrycksläsare lurats tidigare. En hackare som kallar sig för Starbug var med och gjorde experimentet och säger att Apples sensor bara har högre upplösning än tidigare sensorer.

"Så vi behövde bara öka upplösningen på vårt fejkade avtryck. Som vi har sagt nu i flera år, fingeravtryck ska inte används för att säkra någonting. Du lämnar dem överallt, och det är alldeles för lätt att skapa kopior från lyfta fingeravtryck."

#Touch ID kan användas för att låsa upp enheten samt för att göra köp via #App Store och erbjuds som ett komplement till lösenkoden som vanligtvis består av fyra siffror. En talesperson för Apple berättade för Wall Street Journal att bara koden, inte ett finger, kan låsa upp telefonen om den startas om eller inte låsts upp på 48 timmar. För den säkerhetsmedvetne går det också att ställa in så att telefonens innehåll raderas om fel kod anges tio gånger och skulle enheten bli stulen går den att fjärraderas via tjänsten #Hitta min Iphone.

Under Apples presentation berättade företaget att omkring hälften av IOS-användarna inte använder någon kod alls för att skydda enheten från obehöriga. Om valet står mellan ett fingeravtryck eller ingen säkerhet alls innebär Touch ID ändå en ökad #säkerhet även om det inte skyddar mot allt.

Kommentarer
98 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.