Digital Inn köper Humac kedjan

Uppstickaren Digital Inn köper Humac kedjan och blir en av landets största Appleåterförsäljare med butiker i Stockholm, Uppsala, Linköping och Örebro. Fler butiker är att vänta avslöjar VD Piotr Fernandez.

Många 99mac-medlemmar känner säkert igen Digital Inn som företaget bakom vår medlemsshop som lanserades i December 2009. Vi ringde till Piotr för en kort intervju:

99mac: Nystart 2008, Årets Apple återförsäljare 2009 och 2010 landets största återförsäljare räknat i antalet butiker - hur känns det?

- Det känns bra! Vi hade ambitionen att tillhöra en av dom större återförsäljarna i Sverige redan när vi startade så egentligen följer vi vår plan även om det förstås känns jättekul nu när vi tagit över dom svenska Humacbutikerna. Vi har tittat på olika möjligheter att komma in på Stockholmsmarknaden och vi älskar butiken i Västermalmsgallerian som både är snygg och ligger bra till.

Uppsalabutiken vänder sig främst mot företagskunder och skolförsäljning - något som vi kommer satsa rejält på framöver.

99mac: Berätta mer om köpet - vad innebär det för butikerna och anställda?

Humacbutikerna byter namn till Digital Inn inom två månader och personalen kommer vara densamma framöver. Sen på sikt får vi se hur konceptet utvecklas

99mac: Hur ser framtidsplanerna ut? Fler butiker att vänta?

Vi öppnar butik i Eskilstuna i Maj-Juni och tittar på fler möjligheter men inget är bestämt ännu.

Vad innebär det här för 99mac medlemsshoppen?

Inom kort kommer 99mac medlemmarna kunna handla till medlemspriser online och hämta direkt i våra butiker även i Stockholm och Uppsala.

99mac tackar för intervjun och önskar lycka till!