Apple bekräftar problem med Imessage

Under de senaste dagarna har flera IOS 7-användare rapporterat om problem med att skicka och ta emot meddelande via Apples Imessage. Nu säger Apple att de känner till problemet.

Problemen med att skicka och ta emot meddelanden via Apples tjänst #Imessage började för några dagarna sedan och drabbar IOS 7-användare. Meddelanden går inte iväg och kan inte tas emot. Ofta fryser statusen vid "Skickar", men ibland har meddelandena ändå gått iväg som sms.

Att starta om enheten eller nollställa nätverksinställningarna har löst problemen för några användare åtminstone temporärt. Nu meddelar Apple via Wall Street Journal att de känner till problemet och att de arbetar på en lösning som kommer via en framtida mjukvaruuppdatering.

"Vi känner till ett problem som påverkar en bråkdel av en procent av våra Imessage-användare, och vi kommer att ha en lösning tillgänglig i en kommande mjukvaruuppdatering. Under tiden uppmanar vi alla som har problem att prova med våra felsökningsdokument eller kontakta Applecare för att lösa sina problem. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta orsakar påverkade användare."