Apples Campus 2 får godkänt

Apple önskar flytta in i nya lokaler i Cupertino, USA. Den nya byggnaden ser ut som ett rymdskepp som landat i en park och har nu fått godkänt av Cupertinos stadsfullmäktige.

Apples förre vd Steve Jobs var med in i det sista trots sin sjukdom för att få igenom planerna för det nya högkvarteret för företaget han var med och grundade. Apple presenterade nyligen den rymdskeppsliknande byggnaden som kallas för #Campus 2 för Cupertinos stadsfullmäktige med en film. Under tisdagen träffades stadens beslutsfattare igen och röstade om projektet som får godkänt, rapporterar San Jose Mercury News.

"Nu när projektet har blivit godkänt måste fullmäktige enligt reglerna träffas en gång till den 15 november för en sista, till stor del rutinmässig omröstning. Rymdskeppet, i alla praktiska avseenden, har nu godkänts för uppskjutning."

Apple började redan för sju år sedan med att köpa upp land över vägen från sitt nuvarande kontor och 2011 presenterades byggnaden för första gången för #Cupertinos stadsfullmäktige av Steve Jobs i egen hög person. Om allt går enligt planerna framåt kan Apple flytta in 2015 eller 2016. Redan i slutet av året hoppas företaget kunna börja riva byggnader i området.