Cook: "Osäkert om tillgången på Ipad räcker till julhandeln"

Det är osäkert om det kommer att finnas tillräckligt många Ipad Air och Ipad Mini med Retinaskärm för att möta konsumenternas efterfrågan till julhandeln, enligt Apples vd Tim Cook.

Apple kommer att släppa sina två nya Ipad-modeller, #Ipad Air och #Ipad Mini med #Retinaskärm till försäljning under november månad, men nu varnar Apples vd Tim Cook för att deras lager av de båda enheterna kanske inte räcker för att möta konsumenternas efterfrågan den kommande julhandeln.

Under måndagskvällen svensk tid presenterade Apple siffrorna för det sista kvartalet för räkenskapsåret 2013. Tim Cook kommenterade samtidigt lanseringen av de två nya Ipad-modellerna. Först ut är Ipad Air som börjar säljas den 1 november.

Tim Cook tror att öppningshelgen för nya Ipad Air kommer att vara stark, men säger "det är inte säkert att alla som vill ha en kommer att kunna köpa en". Något datum när Ipad Mini med Retina kommer börja säljas finns inte än, men också om den säger Cook "det är inte klart om vi kommer att ha ett tillräckligt lager av Retina Ipad Mini när den lanseras".

Även om det kan råda bristande tillgång på de nya modellerna säger Cook att det kommer att bli en "Ipad-jul" och kallar Ipad Air för den bästa Ipad som Apple någonsin gjort. Försäljningssiffrorna för Ipad har legat still på ungefär samma nivåer nu ett tag, men det verkar som att Apple förväntar sig bryta den trenden framöver.