Iphone-användare föredrar Apples kartor

Apples kartor har fått mycket kritik sedan lanseringen, men enligt ny data har de flesta Iphone-användare fortsatt att använda appen hellre än att installera Google Maps.

Apple lanserade egna kartor i juni förra året och kastade samtidigt ut den tidigare förinstallerade appen Google Maps. Trots all kritik som Apples kartor fått visar ny data från Comscore att de flesta Iphone-användare valt att använda Apples kartor istället för att installera Google Maps som finns tillgänglig via App Store.

Googles tjänst förlorade 23 miljoner Iphone-användare bara i USA förra året, och det ser troligtvis ut på liknade sätt även i andra delar av världen. Siffror från Comscore visar att i september i år använde 35 miljoner Iphone-ägare Apples kartor jämfört med 6 miljoner som använde Google Maps. Av Google Maps-användarna har 2 miljoner användare äldre versioner av IOS som inte kan köra Apples kartor.

9to5mac tolkar det här som att majoriteten av IOS-användarna använder de appar som Apple skickar med förinstallerade, medan det är mer avancerade användare som letar upp andra appar.