Tydlig – en helt ny typ av miniräknare

Miniräknaren Tydlig för IOS vill fokusera på just uträkningar och anpassar det gamla vanliga gränssnittet så att det blir både modernare och smartare.

Miniräknaren är ett väl inarbetat koncept som kan se väldigt olika ut, men samma knappar brukar finnas med på samma plats. Vare sig det rör sig om en fysisk enhet eller en app för IOS tenderar de flesta helt enkelt att vara uppbyggda på samma sätt. Appen Tydlig kastar det konceptet i papperskorgen och börjar om på nytt. Resultatet är en modern digital miniräknare som dessutom är pedagogisk.

Tydlig frågar sig varför de flesta miniräknare för IOS "ser ut som att någon tejpat en gammal plastig miniräknare på skärmen" och undrar varför knapparna MC, MR, M+ och M- får vara med fast det finns tillräckligt med utrymme i dagens enheter för att lagra alla siffror man kan tänka på.

Utvecklaren Andreas Karlsson har kastat ut allt och börjat om från början. Gränssnittet innehåller bara sådant som är användbart och appen är full av genialiska funktioner.

Det går exempelvis att trycka på valfri siffra på skärmen och redigera den och uträkningarna kommer att uppdateras direkt för att matcha. Användaren kan länka ihop siffror och ha flera uträkningar som hålls uppdaterade samtidigt. Tydlig fungerar lika bra för vardagsuträkningar som för betydligt mer avancerade uträkningar med grafer.

Tydlig finns i App Store sedan slutet av november i år (Ipad-versionen släpptes nu i december) och kostar 38 kronor.

Namn
Tydlig - Calculator Reimagined
Plattform
IOS
Utvecklare
Andreas Karlsson
Version
1.1
Pris
38,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera