Apple: Stora planer för 2014

I ett internt mejl till de anställda berättar Apples vd Tim Cook att företaget har stora planer för 2014 som kunderna kommer att älska.

Så här mot slutet av året mejlar Apples vd Tim Cook till företagets anställda och både summerar året som gått och blickar framåt mot året som kommer. Han skriver bland annat om de produkter som företaget lanserat under 2013 i mejlet som 9to5mac fått tag på.

"Vi utökade vår ledning på smartphone-marknaden med Iphone 5S; lanserade IOS 7, ett extraordinärt ambitiöst projekt; släppte OS X Mavericks gratis till våra kunder; introducerade Ipad Air och Ipad Mini med Retinaskärm; och den här veckan började vi skeppa Mac Pro från en fabrik i Austin, Texas."

Apple har under året nått milstolpen 50 miljarder nedladdningar i App Store. Det tog ungefär fem år. Företaget har samlat in mycket pengar till välgörenhet. Tim Cook berättar att tiotals miljoner människor kommer att uppleva Apple-produkter för första gången under julen och tackar de anställda för deras hårda arbete som gör de där första ögonblicken av överraskning och förtjusning möjliga.

Om nästa år skriver Tim Cook att Apple har mycket att se fram emot, inklusive några stora planer som kunderna kommer att älska. Om ryktena är något att gå efter kan de där stora planerna inkludera den smarta klockan som kallas för #Iwatch och nya tv-produkter. Det går också rykten om att Apple kommer introducera nya skärmstorlekar till Iphone och Ipad. Troligtvis arbetar företaget också på att få högupplösta Retinaskärmar till fler av sina produkter.