Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Webbläsare

Chrome visar flikar som för oväsen

I senaste versionen av webbläsaren Google Chrome avslöjar ikoner vilka flikar som spelar upp ljud eller använder webbkameran.

Det går knappt att minnas, men det fanns en tid då webbläsare saknade flikar och varje sida fick öppnas i ett eget fönster. Chimera (senare Camino) var den första webbläsaren att på allvar ta flikar till Macen i början av 2000-talet och numera är det standard i samtliga webbläsare.

Flikar är så praktiska att vi ofta har ett gäng av dem öppna samtidigt för att växla mellan olika webbsidor. Ett problem som då kan uppstå är om någon webbsida ger ifrån sig ljud, till exempel en musiksnutt som spelas upp eller en Youtube-film som startas automatiskt, så kan det vara svårt att hitta vilken flik det är som låter.

Webbläsaren #Chrome från Google utvecklas ständigt och genom att #webbläsaren i bakgrunden uppdaterar sig själv hela tiden betyder det att användarna också får del av nya funktioner automatiskt. I den senaste stabila versionen som nu finns ute har Google lagt till indikatorer i flikarna för att visa vilken som spelar upp ljud så att det snabbt ska gå att lokalisera den skyldiga webbsidan.

Indikatorer för flikar som använder webbkameran respektive sänder till Chromecast.

Det är inte bara ljud som indikeras, även flikar som använder webbkameran eller sänder video till Chromecast får små ikoner för att visa detta.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.