Apple rekryterar sömnexpert från Philips

Sömnexperten Roy J.E.M Raymann börjar arbeta hos Apple och lämnar en tidigare anställning hos Philips bakom sig. Tillsammans med flera andra nyanställda kunniga inom hälsa och träning tros han arbeta med den omtalade Iwatch.

Ryktena om en smart klocka från Apple fick mer kött på benen när företaget i juni förra året ansökte om varumärkesskydd för namnet #Iwatch i både Ryssland och Japan. Flera andra företag har redan släppt smarta klockor, exempelvis Pebble och Samsung. Det finns också en uppsjö av olika armband mer inriktade på träning.

Roy J.E.M Raymann.

Vad Apple planerar för sin produkt är än så länge gömt någonstans på kontoret i Cupertino, USA, men klart är att de rekryterat flera personer kunniga inom hälsa och träning de senaste åren. Sist i raden är en sömnexpert från Philips vid namn Roy J.E.M Raymann, rapporterar 9to5mac.

Raymann var tidigare chefsforskare på Philips Research och arbetade med olika projekt relaterade till övervakning och förändring av sovvanor med icke-medicinska medel. Han har också arbetat med att ta fram bärbara sensorer och förminska sensorer relaterade till sömn och vakenhet.

Philips bekräftar till 9to5mac att Roy Raymann har lämnat företaget sedan den 1 januari i år, men vill inte bekräfta att hans nya anställning är hos Apple.

Funktioner för att hålla koll på hur man sover finns i befintliga produkter som #Jawbone Up och enheter från #Withings och #Fitbit, men också via appar till mobiltelefoner. Sömnfunktioner kan vara något för en kommande Iwatch, men det ryktas också om att Apple arbetar på en app som än så länge kallas för #Healthbook som är aktuell till IOS 8. Appen ska hålla koll på exempelvis blodtryck, blodsocker, puls och vätskenivå.