Konceptbilder på kommande Healthbook

En användare på Macrumors forum visar konceptbilder på hur Apples nya hälsorelaterade app Healthbook kan komma att se ut.

I januari ryktades det om att Apple arbetar på en ny app som ska vara en del av det kommande mobila operativsystemet IOS 8. Den har fått kodnamnet #Healthbook och är tänkt att hantera data om hälsa och friskvård.

Bland annat ska appen kunna samla ihop information från M7-chippet som finns inbyggt i Iphone 5S, men även kommunicera med kommande produkter som en eventuell Iwatch. Healthbook sägs också kunna påminna om att ta medicin, rapportera om blodtryck, puls, kaloriförbrukning och mycket annat.

Designmässigt ska appen påminna om den nuvarande Passbook, som digitalt kan samla biljetter, rabattkuponger och presentkort. Utifrån dessa rapporter har nu en användare på Macrumors forum satt ihop några konceptbilder på hur appen skulle kunna se ut.

Bilderna är alltså inte från Apple, utan endast tänkta att ge en fingervisning om hur en eventuell Healthbook-app kan komma att vara utformad. Enligt 9to5mac påminner bilderna vagt om den riktiga app som Apple arbetar på, men det är naturligtvis troligt att många olika utseenden testas under utvecklingsfasen.