HTC lanserar nästa flaggskeppsmobil i mars

Tillverkaren HTC skickar ut pressinbjudningar till ett evenemang i mars där de lovar att lansera sin flaggskeppsmobil för 2014.

Apples Iphone 5S får snart nya fräscha konkurrenter. Nästa vecka är det dags för Mobile World Congress i Barcelona där flera tillverkare kommer att visa upp sina nyheter för året. Apples största konkurrent Samsung inleder veckan med ett evenemang där de förväntas lansera sin nya toppmobil Galaxy S5.

Taiwanesiska HTC står bakom den väldigt populära Androidluren #HTC One och även de har en ny modell på gång. De bjuder in till ett evenemang där de ska presenter sitt "primära flaggskepp för 2014", men förvånande nog ligger det en månad framåt i tiden.

Pressinbjudningarna gäller den 25 mars i år och två evenemang kommer att äga rum samtidigt i London respektive New York. HTC One presenterades på liknande sätt i februari förra året.

Ersättaren till #HTC One har kodnamnet M8, men ryktas behålla samma namn som föregångaren. Telefonen kommer troligtvis att släppas med företagets egenutvecklade gränssnitt för Android, HTC Sense, och ryktas få en något större skärm än föregångaren. En annan läcka säger att telefonen kommer utrustas med dubbla kamerasensorer för bättre fokus, skärpedjup och bildkvalitet.