Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkerhetsbrist i IOS åtgärdad, men finns kvar i OS X

En säkerhetsuppdatering från Apple korrigerar en allvarlig säkerhetslucka i IOS. Enligt säkerhetsfirman Crowdstrike finns samma brist i OS X.

Apple uppdaterade häromdagen IOS till 7.0.6 för att korrigera en säkerhetslucka i systemets SSL-hantering. Bristen gör att systemet inte kunde verifiera SSL-anslutningen, vilket gör att en utomstående person potentiellt kunde stjäla eller ändra data som skickas. Även IOS 6 uppdaterades till version 6.1.6.

SSL är en #säkerhetsmekanism som används för att kryptera information som skickas mellan två enheter. Kritisk information som kreditkortsuppgifter och lösenord brukar skickas med hjälp av SSL, men det är också standard på sajter som Facebook och e-posttjänster som Gmail.

Problemet i IOS gör att sådan information inte verifieras korrekt, vilket betyder att en hackare kan sätta upp en falsk mottagare och ta emot informationen innan den skickas vidare till sin riktiga destination. Det gör det också möjligt att infoga skadliga länkar i till exempel ett mail innan det skickas vidare till sin destination, vilket kan användas för att få kontroll över mottagarens dator eller enhet.

Enligt säkerhetsfirman Crowdstrike, som granskat koden i uppdateringen för IOS, finns även samma brist i #OS X. Apple har bekräftat till Reuters att man arbetar på en uppdatering även för OS X, och att den kommer att släppas mycket snart.

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.