Readly utvidgar med internationellt utbud

Readly, som för en fast månadskostnad erbjuder ett utbud av tidskrifter utökar nu sitt sortiment med utländska titlar.

Pappertidningar är på nedgång och det dyker upp allt fler tjänster för att läsa tidningar och magasin i surfplattor. En av dessa är Readly som kan liknas med Spotify fast med tidskrifter istället för musik. Genom appen får användare för en fast summa per månad tillgång till ett stort antal tidningar. Readly lanserades i Sverige i mars 2013, och i november blev tjänsten även tillgänglig i USA. Sortimentet på den svenska marknaden består av 159 titlar.

Från och med idag utökas detta dock då #Readly gör sitt internationella utbud tillgänligt även i Sverige. Det innebär till att börja med 143 amerikanska tidskrifter. Brittiska titlar kommer att följa under våren.

För befintliga prenumeranter kommer det ökade utbudet automatiskt och utan extra kostnad, men det kan vara nödvändigt med att logga ut och logga in igen. Priset förblir detsamma, 99 kronor i månaden.

Per Hallberg, vd för Readly tror att det större antalet titlar kommer att göra tjänsten mer attraktiv och att det finns ett stort intresse att läsa internationella tidningar i Sverige. Trots att inkomsterna nu ska fördelas på ett större antal utgivare tror Hallberg att ett bredare utbud kommer att leda till högre intäkter:

"Readly blir nu en ännu mer attraktiv tjänst. Vi räknar med att få in fler läsare i systemet. Samtidigt vet vi att de allra flesta i första hand kommer att läsa svenska tidningar, så merparten av intäkterna stannar hos de svenska förlagen."