Carplay demonstreras av Volvo och Ferrari

Biltillverkarna visar upp sina kommande modeller på mässan i Geneve. Flera satsar på Apples Carplay och demonstrerar hur det fungerar med videoklipp.

Apple lanserade i måndags #Carplay som integrerar IOS i instrumentpanelen på utvalda bilmodeller. Det här gör det möjligt att ta emot samtal, få vägbeskrivningar och annat utan att behöva ta ögonen från vägen allt för länge och nyttjar befintliga skärmar och reglage i bilen.

Nu pågår också en stor fordonsmässa i Geneve där årets nya bilmodeller visas upp. Volvo är en av biltillverkarna som satsar på Carplay och de har tagit en fram videon ovan som demonstrerar hur det kommer att fungera. Också Ferrari visar upp Carplay i sin nya bil Ferrari FF i videoklippet nedan.

Hur Carplay kommer att fungera i Sverige är oklart då tjänsten är tätt integrerad med Apples röstassistent Siri som än så länge inte fungerar på svenska. Det går att använda Siri här ändå, men i så fall på något av språken som assistenten behärskar.

Apple beskriver Carplay utförligare på sin webbplats (engelska). I listan över länder där tjänsten kommer att bli tillgänglig saknas Sverige än så länge.