Wello – Iphone-fodralet med koll på hälsan

Iphone-fodralet Wello kan inte ersätta läkarbesök, men alla inbyggda sensorer ger användaren mycket mätdata för att hålla kolla på hälsan.

Tillbehör som mäter antal steg, sömn och hjärtrytm råder det inte längre någon brist på när alla de stora elektronikföretagen tar fram egna varianter av armband, smarta klockor eller bygger in det i mobiltelefoner. Azoi har valt att ta fram ett Iphone-fodral med flera sensorer inbyggda.

#Wello ser ut att vara ett helt vanligt mattsvart Iphone-skal, men under ytan döljer sig flera sensorer som mäter blodtryck, hjärtrytm, syrenivå i blodet, kroppstemperatur och via ett extra litet tillbehör lungkapacitet.

Användaren startar Wello och håller fodralet med båda händerna enligt bilden nedan i några sekunder innan mätvärdena dyker upp på skärmen. Samma fodral kan användas för att mäta värden för flera användare. Wello kan också samla in data från exempelvis Fitbit-enheter, men fler tillverkare kommer att läggas till innan fodralet börjar levereras.

Fodralet kommunicerar via Bluetooth Low Energy och finns i två varianter som passar Iphone 4S respektive Iphone 5 och 5S. Wello fungerar också som ett fristående tillbehör med enheter med Android Kitkat och Bluetoothstöd.

Wello går under en begränsad period att förhandsbeställa för 1 285 kronor och kommer att börja levereras till EU-länderna under hösten 2014. Frakten är gratis och det lilla tillbehöret för att mäta lungkapaciteten ingår.