Betaversion av 10.9.3 ger bättre 4K-stöd

Apple ligger inte på latsidan med OS X. Tätt efter 10.9.2 har den första betaversionen av nästa uppdatering nu skickats ut.

Den senaste uppdateringen till OS X Mavericks, 10.9.2, släpptes till allmänheten för bara några dagar sedan. Men Apple har redan skickat ut en första betaversion av 10.9.3 till utvecklare.

Apple har inte uppgivit några nya funktioner i den nya versionen, men enligt 9to5mac innehåller den bättre stöd för 4K-skärmar. De som har en 4K-skärm ansluten till sin Mac kan nu välja att ställa in systemet att köras med "dubbla" pixlar. Detta innebär att varje grafikelement visas i högre upplösning vilket ger skarpare bild.

Användare rapporterar också att uppdateringen gjort att MacBook Pro Retina-modeller från sent 2013 nu kan driva 4K-skärmar med uppdateringsfrekvensen 60 hertz. Tidigare har detta bara varit möjligt från något av Microsofts operativsystem Windows.

Att den kommande uppdateringen utökar stödet för 4K-skärmar kan tyda på att Apple förbereder lansering av en egen 4K-skärm, något som det ryktats om. Naturligtvis kan det också helt enkelt innebära att företaget vill göra OS X mer kompatibelt med de 4K-skärmar som redan finns på marknaden, och som blir allt vanligare.