Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

1password uppdateras med flera nya funktioner

Agilebits uppdaterar sin app 1password för Mac med 30 nya funktioner, bland annat en efterfrågad förbättring till tillägget 1password mini.

Långt innan Icloud-nyckelringen dök upp i IOS 7 och Mavericks lanserades applikationen 1password som också genererar lösenord och synkroniserar dom mellan enheter. Programmet kan dessutom lagra uppgifter som betalkort, anteckningar, aktiveringskoder för programvara och mycket annat. Detta digitala kassaskåp uppdateras nu med ännu fler funktioner, som gör det till ett mer kraftfullt alternativ än Apples motsvarighet.

Med den senaste uppdateringen är 1password för Mac uppe i version 4.2, och Agilebits utlovar 30 nya funktioner. Mest framträdande är förbättringar till 1password mini, ett tillägg som gör att användaren kommer åt appen direkt från menyraden i sin Mac eller i webbläsare som Safari och Chrome. Med uppdateringen går det nu att redigera lösenord och annan information direkt från 1password mini. Detta har varit en av de mest efterfrågade funktionerna av appens användare. Sökfunktionen har också förbättrats, och det går nu att komma åt skyddade anteckningar från 1password mini.

Förfinar funktioner från version 4

Version 4 av 1password kom i oktober och bjöd på stora förändringar som helt nytt gränssnitt och möjligheten att spara information i flera valv, till exempel ett privat och ett som delas med familjen. 4.2 förfinar många av dessa nyheter så att det nu till exempel går att välja vilket valv nya lösenord ska sparas i, och att uppdateringsfunktionen nu söker i alla valv efter lösenord att uppdatera.

Förbättringar har också gjorts i backupfunktionen, så att det går att återställa från en tidigare backup när appen startar för första gången, och generellt ska synkronisering mellan enheter fungera bättre. Inte minst finns nu 1password också översatt till danska, och massor av mindre buggar sägs ha rättats till.

Uppdateringen finns nu att ladda hem från Agilebits, och den ska också snart dyka upp i Mac App Store. En komplett lista med uppdateringens förändringar finns hos Agilebits, som också driver en aktiv blogg där man ofta skriver om lösenord och säkerhet.

1password har tidigare rekommenderats av 99mac, och appen innehåller många funktioner som inte finns i Apples Icloud-nyckelring. Inte minst är 1password kompatibel med andra plattformar som pc-datorer och Android-telefoner. Möjligheten att spara mer information som körkort, bankkonton, passnummer, anteckningar, programvarulicenser och mycket annat gör också 1password till ett bra alternativ för den som tar sina inloggningar på allvar.

Namn
1Password
Plattform
OS X
Utvecklare
AgileBits Inc.
Version
4.1.2
Pris
379,00 kronor
Krav
OS X 10.8.4 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Svenska, engelska med flera
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.