IOS 7.1 försämrar batteritiden för vissa användare

Den efterlängtade uppdateringen IOS 7.1 påstås lösa många mindre problem och buggar, men har också skapat nya bekymmer för somliga.

Uppdateringen till IOS 7.1 åtgärdade flera problem i Apples mobila operativsystem, kanske framförallt en bugg som ibland fick hemskärmen att krascha. Men flera användare på Apples supportforum rapporterar också att uppdateringen också fått med sig en oönskad effekt – betydligt sämre batteritid.

Enligt vissa användare märks en påtaglig skillnad efter uppdateringen, i en del fall sjunker batteritiden mycket snabbt oavsett användning. Hos andra är skillnaden mindre, men märkbar. Ytterligare andra rapporterar att batteritiden tvärtom blivit bättre med 7.1. Utifrån urvalet på Apples forum är det svårt att dra några slutsatser om förkortad batteritid är ett generellt problem, eller om detta endast drabbat en mindre grupp användare.

Det är inte ovanligt att batteritid påverkas efter en uppdatering, och det finns flera faktorer som gör att resultatet kan bli mycket olika. Vilka appar som finns installerade sedan tidigare kan till exempel vara en sådan faktor. En metod som brukar hjälpa om batteritiden blivit märkbart sämre är att återställa enheten via Itunes och göra en ren installation av IOS 7.1.