Världens första Apple-återförsäljare stänger för gott

Firsttech har sålt Apples produkter sedan slutet av 70-talet i Minneapolis, USA. Nu ska världens första Apple-återförsäljare stänga ned sin verksamhet för gott.

De allra första exemplaren av Apples datorer under det sena 70-talet levererades till Team Electronics butik i Minneapolis, USA. Numera heter de Firsttech och kallar sig för världens första Apple-återförsäljare. Företaget har sålt och reparerat Apples produkter fram till idag.

Nu meddelar Firsttech att de kommer att stänga sina dörrar för gott den 29 mars i år. Konkurrensen från bland annat fem närliggande Apple Store blev till slut för mycket, skriver Twincities.com.

Firsttech öppnade förra året ytterligare en butik i ett område som ännu saknade en Apple Store. De började också att sälja utbildningsmaterial som digitala whiteboardtavlor och utökade sin konsult- och service-verksamhet.

Allt det här visade sig inte räcka till. Apples egna butiker, stora eletronikjättar och näthandeln blev för mycket. De 75 anställda meddelades under onsdagen att de behöver leta efter nya jobb. Pete Paulsen, en av de anställda på Firsttech, berättar för Twincities att han sålde Apples första dator för företaget.

"Personen som köpte den allra första Apple II-maskinen köpte också vår första Lisa och vår första Macintosh. Han är vår kund än idag."