Wordpress-skapare köper upp Longreads

Automattic, som utvecklat webbplattformen Wordpress, köper upp lästjänsten Longreads som samlar längre texter från webben.

Lästjänsten Longreads firar denna månad fem år, och meddelar nu via sin hemsida att tjänsten blivit köpt av företaget Automattic, utvecklarna bakom den populära publiceringsplattformen Wordpress.

Longreads samlar ihop längre och läsvärda texter från nätet och erbjuder sina medlemmar dessa sorterade utifrån kategorier. Priset är 3 dollar i månaden, motsvarande knappt 20 kronor.

Automattic är mest kända för bloggtjänsten Wordpress, som låter användare skapa en hemsida via förvalda stilmallar och även modifiera dessa med hjälp av tillägg och egen kod.

Vad köpet kostar är inte känt, men enligt Longreads grundare kommer tjänsten att fortsätta att drivas som idag. På tjänstens blogg skriver han:

"Genom både Wordpress.com och Longreads ser vi en enorm möjlighet att fördjupa vårt uppdrag att hitta nya talanger och och att fira verk av författare och publicister som redan är uppskattade, och att leverera ännu mer av de bästa berättelserna på internet."