Leonardo DiCaprio kan spela Steve Jobs

Nya rykten om den kommande Steve Jobs-filmen gör gällande att Leonardo DiCaprio är påtänkt för rollen som Jobs. Regissör kan bli Danny Boyle.

Nyligen avböjde David Fincher att regissera den kommande filmen om Steve Jobs med manus av Aaron Sorkin. Nu avslöjar The Hollywood Reporter att filmbolaget Sony närmat sig Danny Boyle om att regissera filmen istället. Boyle har regisserat filmer som 28 dagar senare, Trainspotting och den åttafaldigt Oscarsbelönade Slumdog Millionaire.

Danny Boyle ska också ha inlett diskussioner med Leonardo DiCaprio om att spela huvudrollen som Steve Jobs. Boyle och DiCaprio har tidigare arbetat tillsammans i filmen The Beach från 2000. Inga avtal eller överenskommelser är dock klara, varken med Danny Boyle eller Leonardo DiCaprio.

Manusförfattaren Aaron Sorkin uttalade sig nyligen om den kommande filmen när han talade under filmfestivalen i Tribeca. Han ville inte kommentera ryktena om Boyle som regissör, men sade att filmen inte kommer att vara någon biografi. Sorkin sade till Mashable:

"Det är inte en biografi; det är inte historien om Steve Jobs – det är något helt annat än det. Han är en fascinerande person – både hjälte och antihjälte."