Lunecase visar notiser på baksidan av Iphone

Skalet Lunecase visar notiser för inkommande samtal och sms på baksidan av Iphone och nyttjar de elektromagnetiska vågorna från enheten för att driva LED‑lamporna.

Iphone-användare får notiser om olika saker på skärmen som lyser upp för en stund. Det går också att få blixten på baksidan att blinka, en inställning som ligger bland de inbyggda hjälpmedel som kommer med IOS.

På projektsajten Kickstarter finns ett fodral som vill ge användarna notiser på baksidan av telefonen utan att använda batteriet i Iphone för att göra det. Lunecase nyttjar istället elektromagnetiska vågor som kommer från Iphone för att driva lamporna i skalet. Enligt tillverkarna visas notiserna på baksidan snabbare än de dyker upp på skärmen.

Projektet pågår fram till den 5 juni, men skaparna av Lunecase har fått in mer än de 50 000 dollar som efterfrågats. De första skalen kommer att levereras i augusti i år och kommer i färgerna vitt eller svart. När skalet senare dyker upp i handeln förväntas det kosta 50 dollar, motsvarande 328 kronor.