R2-D2 projicerar tangentbordet

Japanska företaget Imp har presenterat ett virtuellt tangentbord i form av Astromech-roboten R2-D2 från Star Wars-filmerna.

Ett av de största problemen med att få något gjort på sin Ipad är snabb och effektiv textinmatning. Trådlösa tangentbord är en lösning, som dock tar plats i väskan.

Ett alternativ är ett så kallat virtuellt tangentbord, som med laser projicerar tangenterna i full storlek på en bordsyta. En kamera avläser sedan fingrarnas rörelser och matar in korrekta tecken i apparaten.

Japanska tillverkaren Imp har lanserat ett virtuellt tangentbord som verkligen tar fasta på teknikens futuristiska känsla. Astromech-roboten R2-D2 är välkänd för de flesta som gillar Star Wars. I filmen projicerar den lilla roboten ett hologram, men här ansvarar i stället R2-D2 för att projicera ett tangentbord, komplett med lämpliga ljudeffekter.

R2-D2 drivs av ett uppladdningsbart batteri, och kommunicerar med hjälp av Bluetooth 3.0, skriver VR-Zone. Precis som i filmerna är R2-D2 kompatibel med de flesta system, och fungerar både med Android, IOS, OS X och Windows. Imp börjar leverera roboten i augusti till priset av 330 dollar, motsvarande 2 145 kronor.